Tom kha gai med kyllingfilet

Tom kha gai med kyllingfilet

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Kylling-/grønnsaksbuljongterning
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Litt salt
    Kyllingfilet uten skinn
    350 g
    Rødløk
    1 stk
    Rød chili
    ½–1 stk
    Sitrongress
    1 stk
    Aromasopp
    1 pakke
    Gulrot
    1 stk
    Sukkererter
    ½ pakke
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Tom yum paste
    ½ pakke
    Kaffirlimeblader
    1 stk
    Kylling-/grønnsaksbuljongterning
    1 stk
    Vann
    3 dl
    Kokosmelk
    1 pakke
    Lime
    ½–1 stk
    Litt salt
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Suppen kan jevnes med maisenna om du vil ha den tykkere. For en mer distinkt smak kan du ha i litt finrevet limeskall, sukker, fish sauce eller soyasaus.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Del kyllingfiletene i strimler.
    Kutt rødløk i strimler. Grovhakk chili og del sitronsgresset i to på langs. Del sopp i skiver. Skrell gulrot og kutt den i tynne staver. Del sukkererter i to.
    Varm opp en stor kjele med litt olje og fres rødløk og sopp til løken er blank. Ha i tom yum paste, gulrot, chili og sitrongress, og fres videre i 1 minutt.
    Tilsett kaffirlimeblader, buljong, vann og kokosmelk. Kok forsiktig opp. Når det har kokt opp, ha i kyllingstrimlene og la det hele småkoke videre til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med lime, litt salt og eventuelt mer tom yum paste (se tips).
    La sukkerertene trekke med de siste 2 minuttene før servering. Plukk ut kaffirlimebladene og sitrongresset.
    Fordel hakket koriander over suppen og server kokt jasminris ved siden av.
    God middag!