Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Kylling-/grønnsaksbuljongterning
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Kyllingfilet uten skinn
350 g
Rødløk
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Sitrongress
1 stk
Aromasopp
1 pakke
Gulrot
1 stk
Sukkererter
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tom yum paste
½ pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Kylling-/grønnsaksbuljongterning
1 stk
Vann
3 dl
Kokosmelk
1 pakke
Lime
½–1 stk
Litt salt
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Suppen kan jevnes med maisenna om du vil ha den tykkere. For en mer distinkt smak kan du ha i litt finrevet limeskall, sukker, fish sauce eller soyasaus.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Del kyllingfiletene i strimler.
Kutt rødløk i strimler. Grovhakk chili og del sitronsgresset i to på langs. Del sopp i skiver. Skrell gulrot og kutt den i tynne staver. Del sukkererter i to.
Varm opp en stor kjele med litt olje og fres rødløk og sopp til løken er blank. Ha i tom yum paste, gulrot, chili og sitrongress, og fres videre i 1 minutt.
Tilsett kaffirlimeblader, buljong, vann og kokosmelk. Kok forsiktig opp. Når det har kokt opp, ha i kyllingstrimlene og la det hele småkoke videre til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med lime, litt salt og eventuelt mer tom yum paste (se tips).
La sukkerertene trekke med de siste 2 minuttene før servering. Plukk ut kaffirlimebladene og sitrongresset.
Fordel hakket koriander over suppen og server kokt jasminris ved siden av.
God middag!