Karbonader med gratinert blomkål og krydderstekte poteter

Karbonader med gratinert blomkål og krydderstekte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Paprikakrydder
½ pakke
Blomkål
1 stk
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Karbonader av svin
400 g
(Soya, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skulle du ha noen osterester i kjøleskapet, kan du vende revne osterester inn i sausen før du har sausen over blomkålen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og sett på en kjele med lettsaltet vann til blomkål. 
Skyll potetene godt, og del dem i fire. Ha dem over i en ildfast form, drypp over 1–2 ss olje, og vend inn paprikakrydder, salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, det tar 20–25 minutter. 
Kutt blomkål i buketter, og finhakk gressløk. Kok blomkålen i 2–3 minutter. Hell av vannet, og vend inn bechamelsaus og gressløk (se tips). Ha blomkål og saus over i en ildfast form, og stek i ovnen til sausen er lett gyllen. Dette tar omtrent 8–10 minutter. 
Rist kjerneblandingen i en tørr stekepanne. Ta den ut av pannen, og dryss på litt salt. 
Varm opp samme stekepannen med 2–3 ss olje og stek karbonadene til de er gylne og gjennomvarme, 2–3 minutter på hver side. 
Server karbonader med gratinert blomkål, toppet med ristede kjerner og krydderstekte poteter. 
God middag!