Soyaglasert kyllingfilet med bakte grønnsaker

Soyaglasert kyllingfilet med bakte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    • sukker
    Poteter
    400–500 g
    Gulrot
    1 stk
    Sellerirot
    ½ stk
    Persillerot
    1 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Kyllingfilet uten skinn
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Rødløk
    ½ stk
    Saltredusert soya
    1 stk
    Sukker
    1 ts
    Lime
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du sesamfrø er det veldig godt å drysse det over kyllingen. Ta vare på soyaglacen, den kan brukes i wok eller til sushiretter. Oppbevar den i glass med lokk i kjøleskapet.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
    Skrell gulrot, sellerirot og persillerot. Skjær potetene og rotgrønnsakene i staver. Finhakk hvitløk. Ha grønnsakene i en ildfast form og ha over olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 25–30 minutter, eller til de er møre.
    Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med olje til de er gylne. Kutt rødløk i båter. Legg kylling og rødløk over grønnsakene og la det steke med i ovnen de siste 12–15 minuttene (se tips).
    Kok opp soyasaus, sukker og limesaft, og la det småkoke i et par minutter. Pensle kyllingen med soyaglacen ved servering.
    Server kyllingfilet med bakte grønnsaker og resten av soyaglacen ved siden av.
    150 g Stekte grønnsaker og potet: 250 g Saus: 2 ss Kcal: 350 For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!