Soyaglasert kyllingfilet med bakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Poteter
400–500 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
½ stk
Persillerot
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kyllingfilet uten skinn
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Rødløk
½ stk
Saltredusert soya
1 stk
Sukker
1 ts
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du sesamfrø er det veldig godt å drysse det over kyllingen. Ta vare på soyaglacen, den kan brukes i wok eller til sushiretter. Oppbevar den i glass med lokk i kjøleskapet.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell gulrot, sellerirot og persillerot. Skjær potetene og rotgrønnsakene i staver. Finhakk hvitløk. Ha grønnsakene i en ildfast form og ha over olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek grønnsakene i omtrent 25–30 minutter, eller til de er møre.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne med olje til de er gylne. Kutt rødløk i båter. Legg kylling og rødløk over grønnsakene og la det steke med i ovnen de siste 12–15 minuttene (se tips).
Kok opp soyasaus, sukker og limesaft, og la det småkoke i et par minutter. Pensle kyllingen med soyaglacen ved servering.
Server kyllingfilet med bakte grønnsaker og resten av soyaglacen ved siden av.
150 g
Stekte grønnsaker og potet: 250 g
Saus: 2 ss
Kcal: 350
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!