Pannestekt lyr med aspargesbønner, gulrøtter og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Grønne bønner
150 g
Lyrfilet
375 g
Bearnéssaus
220 g
Kruspersille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken i litt smør for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 225 grader, og sett på en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Ha poteter på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt gulrøtter i staver. Kutt av endene på aspargesbønner.
Kok gulrøttene i vannet i 3–4 minutter, og kok aspargesbønnene i 1–2 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Ha bearnéssaus i en kjele, og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Finhakk persillen. Server den nystekte fisken med de bakte småpotetene, grønnsakene, bearnéssausen og et dryss med persille.
God middag!