Tomatisert risotto med pølser og grønn salat

Tomatisert risotto med pølser og grønn salat

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Kylling-/grønnsaksbuljong
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Løk
    1 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Rød chili
    ½–1 stk
    Aromasopp
    1 pakke
    Gulrot
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Hakkede tomater
    1 boks
    Kylling-/grønnsaksbuljong
    4–5 dl
    Fullkornsris
    125 g
    Roedepølser
    300 g
    Lime
    ½ stk
    Salt
    Parmesan
    ½ pakke
    Ruccola
    1 pakke
    Cherrytomater
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dette er en rett for hele familien. Bruk gjerne urter for spennende smak. Denne retten kan også lages ved å koke risen for seg selv. Stek da grønnsaker og pølser, vend inn tomater og smak til. Server salaten ved siden av.

    Finhakk løk, hvitløk og chili. Kutt sopp og gulrot i skiver, og pølser i terninger. Skyll risen (se tips).
    Varm opp en vid kjele med olje, og fres løk, hvitløk, chili og sopp. Tilsett hakkede tomater, buljong, gulrot og ris. La det hele småkoke i 20 minutter. Rør underveis slik at det ikke svir seg.
    Ha i pølsebitene og la risottoen trekke i 5 minutter til. Smak til med limesaft, salt og pepper.
    Skyll og tørk ruccola. Del cherrytomater i to og bland dem inn i ruccolasalaten.
    Server pølserisotto med revet parmesan og ruccolasalat ved siden av.
    400 g Finrevet parmesan: ½ ss Salat Energiinnhold: 390 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!