Gratinert sei med blomkål og gouda

Gratinert sei med blomkål og gouda

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • malt muskatnøtt
  • melk
  • salt
  • smør
Poteter
500 g
Salt
ts
Smør
40 g
Sjalottløk
1 stk
Hvetemel
40 g
(Gluten)
Malt muskatnøtt
1/2-1 ts
Salt
ts
Melk
5 dl
Revet gouda
1 pose
(Laktose)
Blomkål
1 stk
Seifilet
400 g
(Fisk)
Salt
ts
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp melken i en kjele før du sper den i melblandingen, da klumper ikke sausen seg så lett. Blomkålen kan kokes i potetvannet om du ønsker å spare strøm og mengder kjeler på komfyren. For mer delikat smak, konsistens og farge, kan du brune av fiskebitene i smør eller olje før du legger dem i formen.

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann, og sett over en kjele med vann til blomkålen. Sett ovnen på 200 grader.
Finhakk sjalottløk. Smelt smør i en liten kjele og fres sjalottløken raskt. Visp inn hvetemel. Spe melk i smørblandingen litt etter litt under kraftig omrøring, slik at det ikke dannes klumper.
Kok opp og la det småkoke i minimum 5 minutter. Rør godt underveis. Bland osten i sausen og rør godt. Smak til med litt muskat, salt og pepper.
Så fort sausen er satt over, rens blomkål og del den i små buketter. Kok bukettene i omtrent 3 minutter, hell av vannet og legg blomkålen i en ildfast form.
Tørk fisken og krydre den med salt og pepper. Del den eventuelt i mindre porsjonsstykker. Legg fisken i den ildfaste formen med blomkål og hell sausen over.
Sett formen i ovnen og bak til fisken er gjennomtrukket og blomkålen mør, omtrent 12–15 minutter avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
Server gratinert sei med blomkål og poteter. Del sitronen i båter og server den ved siden av.
God middag!