Kjøttkaker med ertestuing og brun saus
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
200 g
Litt salt
Ertestuing
200 g
Salt
Gulrot
1 stk
Brun saus
200 g
Kjøttkaker
240 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til sausen med sennep og en skive eller to med brunost.
Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av poteter. Kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kok opp en stor kjele med vann til ertestuingen, og også en kjele med vann til gulroten. Legg posen med ertestuing i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Varm forsiktig opp sausen i en liten kjele. Eventuelt kan du varme opp hele posen sammen med ertestuingen (se tips).
Skrell gulroten og kutt den i staver. Kok gulrotstavene til de er møre, omtrent 6-8 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttkakene på middelsvarme til de er gjennomvarme. Tilsett smør mot slutten av steketiden.
Løft posen med ertestuing opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Ha ertestuingen forsiktig over i et serveringsfat. Smak til med litt salt og pepper.
Server kjøttkaker med poteter, ertestuing, gulrotstaver og brun saus.
God middag!