Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- hvetemel
- kjøttbuljongterning
- melk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Kjøttdeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
150 g
Tomatpuré
2 ss
Hvetemel
1 ss
Vann
2 dl
Kjøttbuljongterning
1 stk
Melk
1½ dl
Sukker
1–2 ts
Salt
Tobladssalat
50 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Balsamicoeddik
½ ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en mer smak på gryta, kan du koke den med litt spisskummen, kanelstang og kardemomme. Det gir en deilig kryddertone. Server gjerne gryta med litt sylteagurk og syltede rødbeter.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Finhakk løk, kutt gulrot og paprika i terninger, og del soppen i fire.
Varm opp en kjele med olje. Klem kjøttdeigen litt flat og stek den på begge sider før du deler den opp i litt store biter. Tilsett løk, gulrot, paprika og sopp, og la det steke videre i 3–4 minutter.
Ha på tomatpuré, dryss over mel og rør godt. Tilsett vann og buljongterning. Knus gjerne buljongterningen litt slik at den blander seg lettere i sausen. La det hele småkoke i 10 minutter. Tilsett melk og smak til med sukker, salt og pepper.
Ha salaten i en skål og drypp over olivenolje og balsamico. Eventuelt kan du servere olje og balsamico ved siden av.
Server stroganoff med kokt ris og grønn salat.
En gryte er ofte best dag to. Da har smakene satt seg ordentlig. Har du noe igjen av denne gryta, er det ingenting i veien for å varme den forsiktig opp og spise den akkurat som den er.
God middag!