Soyabakt laks med høstgrønnsaker og poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
4 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Poteter
250 g
Laksefilet
200 g
Soyasaus
1 ss
Smør
1 ss
Gulrot
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Blomkål og finstrimlet kål
250 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mos de møre potetene med 1-2 ss smør og 2 dl melk. Riv noen ark med aluminiumsfolie. Kutt laksen i terninger, fordel laks og grønnsaker i folien. Ha på soyasaus og smør. Pakk igjen og stek pakkene i omtrent 15 minutter.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking. La potetene småkoke til de er møre, dette tar omtrent 20-25 minutter. (se tips 1)
Legg laksen i en ildfast form, ha på soyasaus og fordel over smøret (se tips). Sett formen i ovnen og stek laksen til den er gjennomstekt, men fortsatt har en saftig kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Smøret som er igjen i formen kan brukes som saus.
Skrell gulroten og kutt den i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje og stek gulrot og hvitløk i 2 minutter. Tilsett kålblandingen og la det hele steke i omtrent 5 minutter under hyppig omrøring. Smak til med salt og pepper.
Server soyabakt laks med høstgrønnsaker og poteter
God middag!