Soyabakt laks med høstgrønnsaker og poteter

Soyabakt laks med høstgrønnsaker og poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
4 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    Poteter
    250 g
    Laksefilet
    200 g
    Soyasaus
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Gulrot
    1 stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Blomkål og finstrimlet kål
    250 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Mos de møre potetene med 1-2 ss smør og 2 dl melk. Riv noen ark med aluminiumsfolie. Kutt laksen i terninger, fordel laks og grønnsaker i folien. Ha på soyasaus og smør. Pakk igjen og stek pakkene i omtrent 15 minutter.

    Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking. La potetene småkoke til de er møre, dette tar omtrent 20-25 minutter. (se tips 1)
    Legg laksen i en ildfast form, ha på soyasaus og fordel over smøret (se tips). Sett formen i ovnen og stek laksen til den er gjennomstekt, men fortsatt har en saftig kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Smøret som er igjen i formen kan brukes som saus.
    Skrell gulroten og kutt den i tynne skiver. Finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje og stek gulrot og hvitløk i 2 minutter. Tilsett kålblandingen og la det hele steke i omtrent 5 minutter under hyppig omrøring. Smak til med salt og pepper.
    Server soyabakt laks med høstgrønnsaker og poteter
    God middag!