Ovnsbakt torsk med søtpotet, chorizo og fennikelsalat

Ovnsbakt torsk med søtpotet, chorizo og fennikelsalat

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Søtpotet
    1 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Torskefilet
    400 g
    Salt
    Timian
    5 stilk
    Hvitløk
    1 fedd
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Chorizo
    100 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Rødløk
    ½ stk
    Smør
    2 ss
    Salt
    Fennikel
    1 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Sitron
    ½ stk
    Extra virgin olivenolje
    3 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan gjerne gjøre litt mer ut av chorizo-og løksjyen. Friske urter, kapers, tomatterninger, soyasaus, kyllingbuljong, eddik eller sitronsaft kan gjør den mer spennende. En skvett sherry smaker også være godt å tilsette. Liker du ikke rå løk og fennikel, kan du bake det sammen med søtpoteten i 10–15 minutter eller steke det sammen med chorizoen.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
    Vask søtpotetene godt og del dem i båter på langs. Legg søtpotetbåtene på et stekebrett og krydre dem med knust hvitløk, olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak potetene til de er møre. Det tar omtrent 22–25 minutter.
    Skyll og tørk fisken og legg den i en ildfast form. Krydre med salt, pepper, timian og knust hvitløk blandet med olivenolje. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–12 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du presser lett på den med fingeren.
    Stek chorizopølsen sprø ved middels pluss temperatur i en stekepanne med olje. Finhakk rødløk og la den steke med i noen minutter. Tilsett smør og krydre med salt og pepper (se tips). Sett sjyen til side.
    Vask fennikelen og kutt den i syltynne skiver, enten med en skarp kniv, på et rivjern eller med en mandolin. Skyll skivene i kaldt vann i 2 minutter, da blir de supersprø! Kutt rødløk i tynne skiver. Tørk godt av fennikelskivene med papir og bland dem med rødløkskivene. Bland inn sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
    Server ovnsbakt torsk med søtpotet, fennikelsalat og chorizo- og løksjy.
    God middag!