Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
- vann
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Taco kryddermiks
½–1 pose
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Rød chili
½–1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Røde bønner
1 boks
Vann
2 dl
Terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
1 stk
Salt
Ris og quinoa
1-2 pose
Litt salt
Vårløk
½–1 pakke
Lime
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre med kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasko eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne gryta med hakket koriander, nachochips eller fersk chili.
Kutt løk og paprika i terninger. Finhakk hvitløk og chili. Skyll røde bønner i et dørslag.
Stek karbonadedeigen i en vid kjele med olje på sterk varme til den er godt brunet. Ha i tacokrydderet og la det steke med kjøttet.
Ha løk, paprika, hvitløk og chili i kjelen, og stek til løken er blank. Ha på hakkede tomater, bønner, vann og buljong. La chilien småkoke i 15–20 minutter. Smak til med tacokrydder, salt og pepper (se tips).
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skyll vårløk og del den i tynne strimler. Bland vårløken inn i gryta rett før servering. Del lime i båter.
Server chili con carne med kokt ris, lime og rømmekolle (se tips).
God middag!