Laks med reddik- og agurksalat, rømmedressing med urter og kokte poteter

Laks med reddik- og agurksalat, rømmedressing med urter og kokte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dampet laks smaker også nydelig. Kok opp 1 liter vann, med 1 ss salt, et par pepperkorn og et laurbærblad. Ha laksen i det kokende vannet, skru ned varmen, og sett på lokk. La fisken trekke i omtrent 10 minutter. Løft fiskestykkene forsiktig opp av vannet med en gaffel eller stekespade.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Bland sammen 8 ss vann, tilsett 4 ss eddik og 1 ts salt. Rør inn 1 ss sukker til det er oppløst. Skyll agurk og reddiker. Kutt dem i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel på agurken. Vend agurk og reddik i laken, og sett frem til servering. Jo lengre tid i forveien den er laget, jo bedre blir dem. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp en stekepanne, og ha i olje. Stek fisken på høy varme (på den siden skinnet var) i 3–4 minutter til laksen er hvit omtrent én centimeter opp på fileten. Trekk stekepannen til side, og tilsett 1 ss smør. Når smøret begynner å smelte, bruk en stekespade til å snu laksen. Sett laksen tilbake på varmen, stek i smør- og oljeblandingen i 4–5 minutter, eller til laksen har en lys rosa kjerne. Laksen er ferdig når den flaker seg lett med et trykk med fingeren.
Finhakk persille og bland sammen rømme og krydder, salt og pepper. Press i saften fra en halv sitron. Resten av sitronen deles i båter og serveres ved siden av.
Server stekt laks med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter.
God middag!