Gul kyllingcurry med jasminris

Gul kyllingcurry med jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. soyasaus
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Litt salt
    Ingefær
    1–2 ss
    Løk
    ½ stk
    Sitrongress
    1 stk
    Gul curry paste
    ½–1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Vann
    1 dl
    Kokosmelk
    1 pakke
    Prinsessefilet av kylling
    350 g
    Rød paprika
    1 stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Lime
    1 stk
    Evt. soyasaus
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Litt sukker eller honning, kan gi sausen en god balanse- smak deg fram. Ristede sesamfrø, peanøtter eller cashewnøtter gir god sprøhet og smak til denne retten.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Finhakk eller riv ingefær og hakk løk. Knus sitrongresstilken med baksiden av en kniv. Behold stilken hel, da kan du enkelt plukke den ut av gryta før servering.
    Stek ingefær, løk og sitrongress, sammen med currypaste i en kjele med olje på middels+ varme i 20-30 sekunder. Tilsett vann og kokosmelk. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i ca. 5-10 minutter.
    Kutt prinsessefilet i to. Kutt paprika i strimler og brokkoli i mindre buketter.
    Når gryten har putret i 5-10 minutter, tilsett kylling, paprika og sukkererter. La gryten trekke seg ferdig, i ca. 5-7 minutter. Rør underveis.
    Smak til gryta med limesaft og eventuelt soyasaus. Plukk ut sitrongresset.
    Server gul kyllingcurry med jasminris.
    God middag!