Laks med bakt søtpotet, rødkålsalat og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Søtpoteter
2 stk
Olje
1 ss
Rødkål
300 g
Gulrot
1 stk
Rødt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
325 g
Chipotlemiks
½ pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også pannesteke laksen i 3–4 minutter på hver side i en medium varm stekepanne. Bruk rapsolje, solsikkeolje eller smør.
Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft.
Vask søtpoteter, og del dem i båter, skiver eller tykke lange staver. Ha søtpotetbitene i en ildfast form med litt olje. Krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek søtpotetbitene i omtrent 20 minutter.
Kutt rødkål i tynne strimler. Riv gulrot og eple på et rivjern. Kutt skallet av appelsinen, og skjær ut appelsinfiletene. Bland sammen salaten, og smak til med soyasaus, olivenolje, salt og pepper. Press over saften fra appelsinskallet. Skyll, tørk og grovhakk persille og strø den over salaten.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av. Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt chipotlekrydder og salt. Bak fisken i 8–10 minutter (se tips). Krydderet er litt sterkt for de minste, for dem holder det med litt salt. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server laks med bakt søtpotet, kålsalat og curry- og mangodressing.
God middag!