Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- Litt salt
- rosmarin eller timian
- salt
- solsikke-/rapsolje
Pasta fusilli
250 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje
Sjalottløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Chorizodeig
300 g
Tomat
1 stk
Blomkål
½ stk
Tomatpesto
1 pakke
Rosmarin eller timian
1–2 ts
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Revet gulost eller parmesan passer godt til denne retten.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av blomkål.
Del blomkålen i buketter. Del tomat i terninger og sjalottløk i skiver.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek løken til den er blank, ha i chorizodeigen og stek videre til den er lett brun. Stek gjerne kjøttet i to omganger slik at du får god plass i pannen. Det gjør at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttdeigen over på en tallerken etter hvert som den er ferdig stekt.
Ha all kjøttdeigen tilbake i pannen og ha i tomater og tomatpesto. Rør forsiktig. Kok blomkålbukettene til de er møre og ha dem over i pannen. Smak til med urter, salt og pepper.
Vend pastasaus og blomkål inn i pastaen eller server elementene hver for seg.
God middag!