Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- karri
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Kyllingoverlår med skinn og bein
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Soyasaus
1 ss
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1-2 fedd
Rød paprika
1 stk
Blomkål
½ stk
Kokosmelk
1 pakke
Karri
1–2 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en mer autentisk smak på risen kan du koke den med litt spisskummen, kanelstang og kardemomme. Det gir en deilig kryddertone.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg den med skinnsiden opp i en smurt ildfast form. Ha på soyasaus, sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering (se tips).
Finhakk rødløk og hvitløk, strimle paprika og del blomkål i buketter. Stek løk og hvitløk i en stekepanne til løken er blank. Tilsett paprika og blomkål, og stek videre i et par minutter. Ha i kokosmelk og karri, og la det koke til grønnsakene er møre.
Server ovnsbakt kylling med ris, kokos- og karrisaus og grønnsaker.
God middag!