Ovnsbakt torsk med søtpotet, chorizo og fennikelsalat

Ovnsbakt torsk med søtpotet, chorizo og fennikelsalat

Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
    Vask søtpotetene godt og del søtpotetene i båter, på langs. Legg søtpotene over på et stekebrett, krydre med knust hvitløk, olje, salt og pepper. Sett brettet inn i ovnen og bak til potetene er møre, omtrent 22- 25 min.
    Skyll og tørk fisken og legg den i en ildfast form. Krydre med salt, pepper, timian og knust hvitløk blandet med olivenolje. La fisken stå i ovnen i 8-12 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du presser lett på den med fingeren.
    Stek chorizopølsen sprø ved middels+ temperatur i en stekepanne med olje. Finhakk rødløk og la den steke med i noen minutter og tilsett smør. Krydre med salt og pepper (se tips). Sett til side.
    Vask fennikel og kutt den syltynt i skiver, enten med en skarp kniv, rivjern eller på mandolin. Skyll skivene i kaldt vann i 2 minutter, da blir den supersprø. Kutt rødløk i tynne skiver. Tørk godt av fennikel med papir, og bland den med rødløken. Bland sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
    Server ovnsbakt torsk med søtpotet, fennikelsalat, chorizo og løksjy.
    God middag!