Karbonader med helstekte poteter og glaserte gulrøtter

Karbonader med helstekte poteter og glaserte gulrøtter

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • honning
  • pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
Liste
Liste
Bilder
Sous vide-poteter
250 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Pepper
Soyasaus
2 ss
Gulrot
2 stk
Honning
1 ss
Kruspersille
1/2 pakke
Smør
1 ss
Salt
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Fløtesaus
200 g
(Selleri, Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøtter.
Vask potetene og ha dem i en ildfast form. Om de er store, del dem i to for å korte ned på steketiden. Drypp over olivenolje og krydre med pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og trykk potetene litt flate. Drypp over soyasaus og sett formen tilbake i ovnen. Stek potetene til de er møre, gylne og litt sprø i kantene. Det tar omtrent 10–15 minutter til.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver.
Kok gulrøttene nesten møre, i omtrent 5 minutter. Sil av vannet og ha gulrotstavene tilbake i kjelen sammen med honning og smør. Har du ikke honning, kan du bruke sukker. La gulrotstavene surre forsiktig på svak varme til honningen og smøret sitter godt rundt dem. Hakk persille og dryss den over. Smak til med salt og pepper.
Kutt løk i skiver og stek den blank i en stekepanne med litt olje. Varm karbonadene i samme stekepanne til de er gjennomvarme.
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring.
Server karbonader med helstekte poteter, glaserte gulrøtter og fløtesaus.
God middag!