Kyllinglår med soppsaus

Kyllinglår med soppsaus

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • tørket timian
Aromasopp
1 pakke
Kyllinglår
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
½ ss
Linguine
250 g
(Gluten)
Litt salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Gulrot
1 stk
Romanesco
½ stk
Litt salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Tørket timian
1 ts
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du kutter kyllingen gjennom leddet, slik at du får et overlår og en lårklubbe, går det fortere å steke den.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Del soppen i tynne skiver og legg skivene i en oljet ildfast form. Legg kyllingen i den samme ildfaste formen, og gni den inn med smør, salt og pepper (se tips). Sett brettet i ovnen og stek kylling og sopp i 20–25 minutter. Vend litt på kyllingbitene midtveis i stekingen. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader når kyllingen er ferdig.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Skrell gulrøttene og del dem i staver. Del romanesco i buketter. Ha grønnsakene i en kjele og dekk til med lettsaltet vann. Kok grønnsakene til de er møre. Hell av vannet og ha på olivenolje, timian, salt og pepper.
Varm forsiktig opp soppsausen i en liten kjele. Smak til med salt og pepper. Ha i soppskivene og stekesjyen fra kyllingen.
Server kylling med soppsaus, dampet gulrot, romanesco og linguini.
God middag!