Roede
Soyaglasert kyllingbryst med ovnsbakte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulbeter
2 stk
Sellerirot
300 g
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Kyllingfilet
350 g
Olje
1 ss
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst. Kok opp sukker, soyasaus og litt sitron, så har du en rask hjemmelaget soyaglaze.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulbeter og sellerirot. Skyll poteter. Kutt potetene og rotgrønnsakene i staver, og rødløken i båter. Finhakk hvitløk. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn 1 ss olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek grønnsakene i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
Krydre kyllingfileter med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett 1 ss olje og stek filetene til de er gylne. Legg kyllingfiletene over grønnsakene, og la dem steke sammen i ovnen de siste 12–15 minuttene av steketiden til grønnsakene (se tips).
Kok opp teriyakisaus, og smak til med limesaft. Pensle kyllingen med noe av soyaglazen ved servering.
Server kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker og resten av limen og soyaglazen ved siden av.
125 g Stekte grønnsaker og potet: 250 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!