Black Garlic-kylling med teriyakiglasert pak choy og kremet grønnsaksris
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Kyllingoverlår med black garlic
500 g
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Grønne erter
125 g
Mais
1 pakke
Aioli
85 g
Pak choy
1 stk
Teriyakisaus
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server aiolien ved siden av!
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Fordel kylling utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje. Stek kyllingen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Tilbered ris etter anvisning på pakken.
Skrell og kutt gulrot i terninger på størrelse med ertene. Kok ertene og gulrøttene i 2–3 minutter, og sil av vannet. Sil laken av maisen. Bland ertene, gulrøttene og maisen i kjelen med den ferdigkokte risen, og vend inn aioli. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Del pak choyen i båter langs stilkfestet, og stek den med snittflaten ned til den får en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen, snu pak choy-en, og hell teriyakisaus over snittflaten. Dekk stekepannen med et lokk, eller med aluminiumsfolie. La pak choyen dampe i 3–4 minutter, til den er mør.
Server black garlic-kyllingen med den kremede grønnsaksrisen, den teriyakiglaserte pak choyen, og sausen i pannen!
God middag!