Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
Fullkornsmakaroni
150 g
Brokkoli
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kokt skinke i strimler
200 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Bechamelsaus
400 g
Panko
½–1 pakke
Smør
1 ss
Strimlet kålsalat
120 g
Tomat
1 stk
Sukkererter
½ pakke
Mais
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag er brokkolien din oppgave. Del brokkolien i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell den og del den i biter. Stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak da vel! Del resten av brokkolien i små buketter. Brokkolien skal kokes sammen med makaroniene i 3–4 minutter.
Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp rikelig med vann til makaronien. Kutt brokkolien i små buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Kok makaronien i omtrent 8 minutter og kok brokkolien i samme kjele de 3–4 siste minuttene. Hell vannet av pastaen og la den renne godt av seg.
Hakk løken og kutt paprika i terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje og stek løken til den er blank og paprikaen er myk.
Bland sammen makaroni, brokkoli, løk, paprika, skinke og hvitsaus i en bolle. Hell massen over i en smurt form. Dryss over panko og fordel litt smør på toppen. Sett formen i ovnen og stek til pankoen er gyllen, i omtrent 15 minutter.
Kutt tomatene i biter, sukkererter i strimler og hell av vannet fra maisen. Ha salat, tomater og mais i en bolle og bland godt. Eventuelt kan du servere grønnsakene i hver sin bolle.
Snakk om maten, hva er dette? Hvor kommer den fra? Hva lukter den? Hvilken farge er det? Dette skaper nysgjerrighet og interesse.
God middag!