Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Egg
- salt
Poteter
500 g
Torskefilet
400 g
Panko
1 pose
Mandelflak
1 pakke
Egg
1 stk
Sitron
½ stk
Salt
Restaurantsalat
1 pakke
Agurk
1/2 stk
Vårløk
½ pakke
Rømmekolle
1 pakke
Salt
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har en spiseskje hakket kokos i pankoblandingen, setter det en ekstra god smak på paneringen. Smak til dressingen med krydder som; garam masala, tandoori masala, paprika eller litt spisskummen. Urter som dill, gressløk, persille eller koriander er også godt! Fisken kan også stekes i stekepanne- i 3-4 min på hver side.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Bland sammen panko, mandelflak, salt og pepper i en dyp tallerken. Pisk egg sammen med sitronsaft i en annen dyp tallerken. Del torskefiletene i porsjoner, og ha dem først i eggeblandingen og deretter i pankoblandingen.
Legg de panerte fiskebitene på et ovnsbrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek fisken i 12–15 minutter.
Skjær agurk i biter eller strimler og finsnitt vårløk. Bland sammen salat, agurk og vårløk i en bolle.
Smak til rømmekolle med salt og pepper.
Server panert torsk med dressing, kokte poteter, frisk salat og sitron i båter.
150 g
Kokt potet: 150 g
Dressing: 2 ss
Salat
Energiinnhold: 400 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!