Tomatisert masalagryte med kikerter og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
2 dl
Litt salt
Hvitløk
2 fedd
Løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Kikerter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Middagsyoghurt
150 g
Mager svinekam i skiver
350 g
Salt
Koriander
½ bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La stekepannen bli skikkelig varm, ha i olje og la kjøttet få en skikkelig stekeskorpe. Dette vil gi en bedre smak på retten.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke på lav varme i 15 minutter under lokk. Sett kjelen til siden og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Finkutt hvitløk, kutt løk, vårløk og gulrøtter i skiver. Skyll kikertene i et dørslag.
Stek grønnsakene og kikerter blanke i en kjele med olje og la krydderet steke med et lite minutt. Ha på hakkede tomat og yoghurt. Skyll tomatboksen med litt vann og ha oppi.
Kutt kjøttet i terninger og stek det i en forvarmet stekepanne med litt olje til det har fått fint stekeflate over det hele. Ha kjøttet over i gryten og kok ut stekepannen med 1 dl vann som du også har over i gryten. Kok opp og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter.
Smak til gryten med garam masala, salt og pepper.
Server tomatisert masalagryte med hakket koriander og kokt fullkornsris.
400 g
Kokt rist: 150 g
Energiinnhold: 425 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!