Elgkarbonader med rosenkål og potetform
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Evt. brunost
- hvitløk
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- tørket timian
Smør
2 ss
Sous vide-poteter
½ pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Tørket timian
1 ts
Salt
Rosenkål
½ pakke
Gulrot
1 stk
Litt salt
Smør
1 ss
Elgkarbonader (inneholder svin)
210 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Brun saus
200 g
Evt. brunost
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland poteter og løk med 1-2 ss grov sennep før du steker dem.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft og sett over en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Smelt smøret. Skyll potetene i kaldt vann, tørk dem lett og kutt dem i skiver. Kutt løken i skiver og hakk hvitløken. Bland sammen poteter, løk, hvitløk, timian, smør, salt og pepper. (SE TIPS) Ha potetblandingen i en smurt ildfast form. sett formen i ovnen og stek den til potetene er varme, dette tar omtrent 15 minutter.
Rens rosenkålen, del de i to. Skrell gulroten og kutt den i skiver på skrå.. Kok gulroten mør, dette tar omtrent 8 minutter.Tilsett rosenkålen når det er 2-3 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet, tilsett en klatt smør.
Varm opp en stekepanne med olje og stek karbonadene til de er gjennomvarme.
Varm opp sausen i en liten kjele, under omrøring. Tilsett 2-3 skiver brunost i sausen for en rundere smak
Server elgkarbonader med rosenkål, gulrøtter, poteter og saus
God middag!