Ovnsbakt laks med purreløk, knutekål og hollandèssaus

Ovnsbakt laks med purreløk, knutekål og hollandèssaus

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Poteter
400 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½–1 stk
Knutekål
1 stk
Hollandéssaus
1 pakke
(Egg, Laktose)
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan også stekes. Ha litt sitron over grønnsakene og fisken ved servering.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann. Skru ned til medium varme, og la potetene trekke seg møre i omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skyll og tørk lett av fisken. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Sett formen i stekeovnen. Stek fisken i 8–12 minutter. 
Snitt purreløk i to på langs, og skyll den nøye. Kutt purreløken i grove skiver. Skrell og kutt gulrøtter i to på langs, og videre i biter på skrå. Skrell knutekål, og kutt den i jevnstore båter. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, hell av vannet og dekk med lokk. 
Hell saus over i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Skyll persille i rennende vann, og rist av vannet. Grovhakk persillen, og dryss den over fisken/retten ved servering. Del sitron i båter. 
Server ovnsbakt laks med kokte poteter, knutekål, gulrøtter, purreløk, sitron, persille og hollandèssaus. 
God middag!