Panert torsk med smørdampede gulrøtter og erter

Panert torsk med smørdampede gulrøtter og erter

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Litt salt
  • smør
  • smør eller solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Panert torsk
1 pakke
(Fisk, Hvete)
Smør eller solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Gulrot
2 stk
Grønne erter
125 g
Smør
2–3 ss
Sitron
½-1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan rive gulroten i stedet for å dampe den om de rundt bordet heller vil ha en råkostsalat. Hvis du lager råkost, er det godt å rive et eple og ha det oppi også!

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av poteter. Kok potetene møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
Smør et stekebrett med smør eller olje. Legg fiskestykkene på brettet og sett brettet i ovnen. Stek fiskestykkene i 12–15 minutter, til de er gjennomvarme og sprø.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til gulrøtter og erter. Grønnsakene skal i vannet rett før servering. Skrell gulroten og del den i terninger. Kok gulrotterningene i vannet i 3–4 minutter. Ha i ertene og kok videre i omtrent 2 minutter. Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med smør. La smøret smelte sammen med gulrotbitene og ertene.
Skjær sitronen i båter.
Server panert torsk med poteter, smørdampedede gulrøtter, erter og sitronbåter.
God middag!