Hamburger med avokado, poteter og chilimajones

Hamburger med avokado, poteter og chilimajones

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Hvitløk
2 fedd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Hamburgerdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Barbecuesaus
1 beger
Crispisalat
½ stk
Rødløk
½ stk
Bifftomat
1 stk
Avokado
1 stk
Hamburgerbrød
2 stk
(Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
Chilimajones
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Annen smakstilsetning i burgerkjøttet? Worcestersaus, soyasaus, løk, hvitløk og chili er smaker som fungerer. Annet tilbehør som er godt til kan være sylteagurk, ketsjup, sennep, coleslaw eller cheddarost. Oppbevar alltid tomater og avokado på kjøkkenbenken!

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Ha hamburgerdeigen over i en bolle og la den temperere seg mens du starter på potetene.
Vask potetene, kutt dem i skiver og ha dem over i en ildfast form. Bland inn hele hvitløksfedd, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for jevnere steking.
Form burgere av deigen og trykk dem litt flate. De vil nemlig trekke seg noe sammen under steking.
Stek burgerne i en stekepanne med olje til de er gjennomstekte, omtrent 4–5 minutter på hver side. Smør BBQ-saus på burgerne etter steking eller server den ved siden av.
Skyll og tørk salaten. Del rødløk og tomat i skiver. Del avokadoen i to, vipp ut steinen og bruk en skje til å skille kjøttet fra skallet. Del avokadoen i skiver. Legg tilbehøret på en tallerken.
Varm burgerbrødene i ovnen i et par minutter.
Server alle elementene på bordet slik at hver og en kan montere sin egen burger slik de liker den best.
God middag!