Kyllingwok med teriyakisaus, kokosmelk, sesamfrø og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Koriander
1 bunt
Strimlet kyllingfilet
300 g
Chiliflak
1 pakke
Rødløk
1 stk
Hodekål
300 g
Gul paprika
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
Kokosmelk
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sesamfrøene kan med fordel ristes gylne i en tørr stekepanne for å få frem aromaene!
Kok ris etter anvisning på pakken. Finhakk koriander, og bland inn i risen ved servering.
Skrell rødløk. Kutt rødløken, hodekål og paprika i strimler.
Forvarm en stor stekepanne til medium høy varme, og ha i olje. Stek kyllingkjøtt i 1–2 minutter, gjerne i to omganger. Krydre med sesamfrø, chiliflakes, salt og pepper, og legg kyllingkjøttet over på en tallerken. Varm opp igjen stekepannen, og ha i ny olje. Stek grønnsakene i omtrent 3–4 minutter, til kålen faller litt sammen. Hell på teriyakisaus og kokosmelk, og kok opp.
Vend kyllingkjøttet inn med grønnsakene og sausen. Strø over sesamfrø (se tips).
Server kyllingwok med grønnsaker, teriyakisaus, kokosmelk, sesamfrø og jasminris.
God middag!