Medisterkaker av kylling med smørstekte røbeter og surkål
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep
Basisvarer:
- Brunt sukker/honning (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Grov sennep
½–1 glass
Brunt sukker/honning (kan sløyfes)
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Surkål
1 pakke
Medisterkaker
300 g
Sjysaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbet gir fra seg mye farge. Ta på deg et forkle før du begynner, så du ikke får farge på klærne. Bruk gjerne et skjærebrett i plast, så er det lettere å få bort fargen. Du kan også bruke plasthansker.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til surkål.
Del poteter i fire, og ha dem i en ildfast form. Bland sammen sennep, brunt sukker eller honning og 2 ss olje. Fordel sennepdressingen over potetene, og vend om. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter til de er møre, gylne og litt sprø.
Skrell og kutt gulrøtter og rødbeten i terninger. Hakk bladpersille. Varm opp en stekepanne, og tilsett 1 ss olje og 2 ss smør. Stek grønnsakene på middels varme til de er møre, det tar 8–10 minutter. Vend inn hakket persille, og smak til med salt og pepper.
Legg pakken med surkål i kjelen med varmt vann, og la den trekke til resten av maten er ferdig. Hell den over i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne til medium høy varme, og tilsett 2–3 ss olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Hell på saus, og kok opp.
Server medisterkaker av kylling i sjysaus med sennepspoteter, smørstekte gulrøtter, rødbetterninger og surkål.
God middag!