Tofu bolognese og fullkornslinguini med kjerneblanding
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- soyasaus
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Tofu
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Fullkornslinguine
250 g
Kjerneblanding
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Glad i sterk mat? Ha litt finhakket chili eller tørkede chiliflak i gryten!
Skrell og finhakk løk. Skrell gulrot, og kutt den i små terninger. Skrell og finhakk hvitløk, og grovhakk bladpersille. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og tilsett litt olivenolje. Stek løken, gulroten og hvitløken i 5–6 minutter, til løken er myk og gyllen. Smuldre opp tofu med fingrene, og ha den i kjelen. Tilsett moste tomater, 1½ dl vann, grønnsaksbuljong og basilikum- og oreganokrydder. Smak til med salt, pepper og 1–2 ss soyasaus, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. Vend inn mesteparten av kruspersillen rett før servering.
Tilbered pasta som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist kjerneblandingen under omrøring 1–2 minutter til kjernene er gylne og sprø.
Server pasta med bolognesesaus, og strø over kjerneblandingen og resten av bladpersillen ved servering.
God middag!