Ovnsbakt søtpotet med mozzarella, stekte linser, nøtter og appelsinsalat

Ovnsbakt søtpotet med mozzarella, stekte linser, nøtter og appelsinsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grønne linser
1 pakke
Rødløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Mynte
1 pakke
Ruccola
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chiliflak
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til linsene med 2 ts spisskummen og 1 ts kardemomme!

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll søtpotet, og kutt den i to. Kutt dype snitt på tvers i snittflaten på hver halvdel, uten å kutte gjennom skallet. Da vil den bli fortere ferdig. Legg søtpoteten i en ildfast form, og vend inn 1 ts chiliflakes og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 30 minutter. Skjær mozzarella i skiver. Legg mozzarellaskivene oppå søtpoteten de siste 5 minuttene av steketiden.
Sil laken av linsene. Skrell rødløk, og kutt den i skiver. 
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttemiksen i ca. 2 minutter til nøttene er gylne. Legg nøttemiksen over i en skål, og rør inn 1 ts chiliflakes, en klype salt og saften av ½ sitron. 
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Tilsett linsene, og stek videre i 3 minutter. Krydre med salt og pepper. 
Skrell appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i tynne skiver. Grovhakk mynte. Bland mynten, appelsinskivene og ruccola i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. 
Server ovnsbakt søtpotet med mozzarella, stekte linser, nøtter og appelsinsalat.
God middag!