Ovnsbakt søtpotet med mozzarella, stekte linser, nøtter og appelsinsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Rødløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Mynte
1 pakke
Ruccola
1 pakke
Nøttemiks
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til linsene med 2 ts spisskummen og 1 ts kardemomme!
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll søtpotet, og kutt den i to. Kutt dype snitt på tvers i snittflaten på hver halvdel, uten å kutte gjennom skallet. Da vil den bli fortere ferdig. Legg søtpoteten i en ildfast form, og vend inn 1 ts chiliflakes og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 30 minutter. Skjær mozzarella i skiver. Legg mozzarellaskivene oppå søtpoteten de siste 5 minuttene av steketiden.
Sil laken av linsene. Skrell rødløk, og kutt den i skiver.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttemiksen i ca. 2 minutter til nøttene er gylne. Legg nøttemiksen over i en skål, og rør inn 1 ts chiliflakes, en klype salt og saften av ½ sitron.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek rødløken i ca. 2 minutter, til den er blank. Tilsett linsene, og stek videre i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Skrell appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i tynne skiver. Grovhakk mynte. Bland mynten, appelsinskivene og ruccola i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje.
Server ovnsbakt søtpotet med mozzarella, stekte linser, nøtter og appelsinsalat.
God middag!