Kremet kyllinggryte med sopp og sennep
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Fløtesaus
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Sennep
1 glass
Sitron
½ stk
Vann
1 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du heller ha stekte poteter, kan du kutte potetene i to, og steke dem i ovnen sammen med brokkolien. Da sparer du også oppvask!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok poteter i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løk, og rens sopp for jord. Grovhakk løken, og kutt hver sopp i fire.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og litt salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Legg kyllingen over på en tallerken.
Varm stekepannen til middels varme, og tilsett litt ny olje. Stek løken og soppen i 1–2 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 dl vann, fløtesausen og hønsebuljongen, og kok opp. Ha i kyllingen, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper, sennep og saften og skallet fra den halve sitronen. Spe på med mer vann for en tynnere konsistens.
Server kremet kyllinggryte med sopp, sennep, bakt brokkoli og poteter.
God middag!