Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljongterning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Hvitløk
2 fedd
Ingefær
2 ss
Løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Gulrot
3 stk
Bakepotet
1 stk
Stangselleri
2 stilk
Grønnsaksbuljongterning
1 stk
Vann
1 l
Lime
1 stk
Salt
Grove bagetter
1 pakke
Kjernemiks
½ pose
Stangselleri
2 stilk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer fylde, server gjerne en spiseskje naturell kesam eller yoghurt i suppen.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek bagettene i omtrent 9 minutter.
Skrell og grovhakk løk, gulrøtter, potet og stangselleri. Finhakk hvitløk og ingefær.
Stek hvitløk, ingefær og løk i olje i en kjele til alt er litt mykt. Tilsett gulrot, potet og selleri, og stek videre i et par minutter. Ha i buljong og vann, og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er møre, omtrent 15 minutter.
Kutt stangselleri i skiver og gulrot i små terninger. Stek stangselleri og gulrot til det er lett gyllent og mørt. Vend inn kjernemiksen. Skyll, tørk og grovhakk koriander.
Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til den får en jevn konsistens. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server gulrot- og ingefærsuppe med stekt stangselleri og gulrot, kjernemiks, hakket koriander og bagetter.
Middagrester? Ta vare på suppen i en egnet matbeholder og spar den til lunsj til dagen etter.
450 g
Energiinnhold: 210 kcal
Bagett: 30-60 g: 75-150 kcal
Registrer mengde bagetter i tillegg
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!