Gulrot- og ingefærsuppe

Gulrot- og ingefærsuppe

Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsaksbuljongterning
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Hvitløk
    2 fedd
    Ingefær
    2 ss
    Løk
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Gulrot
    3 stk
    Bakepotet
    1 stk
    Stangselleri
    2 stilk
    Grønnsaksbuljongterning
    1 stk
    Vann
    1 l
    Lime
    1 stk
    Salt
    Grove bagetter
    1 pakke
    Kjernemiks
    ½ pose
    Stangselleri
    2 stilk
    Gulrot
    1 stk
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For mer fylde, server gjerne en spiseskje naturell kesam eller yoghurt i suppen.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek bagettene i omtrent 9 minutter.
    Skrell og grovhakk løk, gulrøtter, potet og stangselleri. Finhakk hvitløk og ingefær.
    Stek hvitløk, ingefær og løk i olje i en kjele til alt er litt mykt. Tilsett gulrot, potet og selleri, og stek videre i et par minutter. Ha i buljong og vann, og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er møre, omtrent 15 minutter.
    Kutt stangselleri i skiver og gulrot i små terninger. Stek stangselleri og gulrot til det er lett gyllent og mørt. Vend inn kjernemiksen. Skyll, tørk og grovhakk koriander.
    Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til den får en jevn konsistens. Smak til med salt, pepper og limesaft.
    Server gulrot- og ingefærsuppe med stekt stangselleri og gulrot, kjernemiks, hakket koriander og bagetter.
    Middagrester? Ta vare på suppen i en egnet matbeholder og spar den til lunsj til dagen etter.
    450 g Energiinnhold: 210 kcal Bagett: 30-60 g: 75-150 kcal Registrer mengde bagetter i tillegg For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!