Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Litt salt
Svinenakke i skiver
300 g
Hvitløk
2 fedd
Revet ingefær
1 ss
Aromasopp
150 g
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Brokkolibuketter
150 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Vann
0,5 dl
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Her smaker det ekstra godt med et dryss av nøtter, både cashewnøtter og peanøtter fungerer bra. Litt ekstra spennende blir det om du har five spice krydder, en teskje gir et mer spennende smaksbilde. Sausen kan jevnes med maisenna til ønsket konsistens.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Tørk av kjøttet og del det i strimler. Finhakk hvitløk og ingefær. Kutt sopp, gulrot og rødløk i skiver.
Varm opp olje i en wok- eller stekpanne på full effekt. Stek kjøttet i 2–3 omganger så det blir pent brunet. Varm opp pannen mellom hver gang du tilsetter nytt kjøtt, og ha også i litt ekstra olje mellom hver gang. La det ferdigstekte kjøttet hvile på en tallerken.
Ha litt ekstra olje i den samme stekepannen som du brunet kjøttet i. Tilsett hvitløk og rødløk. Stek det til løken er lett gyllen. Ha i resten av grønnsakene og fres videre i et minutt eller to. Ha i vann og la det koke inn mens du vender om av og til.
Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med sesam- og chilisausen. Kok opp og la det hele trekke i et par minutter. Smak til med salt og pepper (se tips). Del lime i båter.
Server chop suey med jasminris og limebåter.
God middag!