Sataykylling med syrlig råkostsalat og jasminris

Sataykylling med syrlig råkostsalat og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Agurk
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Lime
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kyllingfilet
350 g
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Jasminris
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
230 kcal
Fett:
10 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt finhakket chili og fiskesaus i salaten for mer smak, men vær forsiktig med fiskesausen. Obs! Sataysaus inneholder nøtter.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Del agurk i to, og bruk en skje for å skrape ut kjernen i agurken. Skrell gulrot og rødløk. Kutt agurk, gulrot og rødløk i tynne skiver. Gulroten kan godt rives på et rivjern. Finhakk hvitløk. Skyll, tørk og grovhakk koriander. Bland sammen grønnsakene. Smak til med limesaft, salt og pepper (se tips).
Varm en stekepanne til middels varme, og ha i 1–2 ss olje. Stek kyllingstrimlene til de er lett gylne. Hell over sataysausen, og la det småkoke i omtrent 4–5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Hell på litt vann, om sausen skulle bli for tørr. 
Server sataykylling med syrlig råkostsalat og jasminris.
God middag!