Sataykylling med syrlig råkostsalat og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Agurk
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Lime
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kyllingfilet
350 g
Sataysaus
1 glass
Jasminris
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 230 kcal
- Fett:
- 10 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt finhakket chili og fiskesaus i salaten for mer smak, men vær forsiktig med fiskesausen. Obs! Sataysaus inneholder nøtter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Del agurk i to, og bruk en skje for å skrape ut kjernen i agurken. Skrell gulrot og rødløk. Kutt agurk, gulrot og rødløk i tynne skiver. Gulroten kan godt rives på et rivjern. Finhakk hvitløk. Skyll, tørk og grovhakk koriander. Bland sammen grønnsakene. Smak til med limesaft, salt og pepper (se tips).
Varm en stekepanne til middels varme, og ha i 1–2 ss olje. Stek kyllingstrimlene til de er lett gylne. Hell over sataysausen, og la det småkoke i omtrent 4–5 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Hell på litt vann, om sausen skulle bli for tørr.
Server sataykylling med syrlig råkostsalat og jasminris.
God middag!