Lasagne med salat

Lasagne med salat

Ny oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • hvetemel
    • malt muskatnøtt
    • melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • tomatpuré (kan sløyfes)
    Løk
    1 stk
    Gulrot
    1 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Rød chili
    ½–1 stk
    Kjøttdeig
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    3 ss
    Tomatpuré (kan sløyfes)
    3 ss
    Hakkede tomater
    1 boks
    Salt
    Ferske pastaplater
    150–250 g
    Revet gouda
    1 pakke
    Restaurantsalat
    75 g
    Tomat
    1 stk
    Gulrot
    1 stk
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Sitron
    ½ stk
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak gjerne til tomatsausen med urter og krydder. Bruk for eksempel basilikum, oregano, timian, salvie, muskatnøtt eller fennikelfrø. En skvett rødvin for dybde er også godt. Skyll ut tomatbeholderen med litt vann og ha det i sausen. Da går ingenting til spille!

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Finhakk løk, gulrot, hvitløk og chili.
    Stek kjøttdeigen i en forvarmet kjele med olje. Når kjøttdeigen er godt brunet, tilsett grønnsakene og la dem steke med i et par minutter. Ha i tomatpuré og fres videre. Tilsett til slutt passata, og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
    Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk mens du rører godt. Kok opp under opprøring, og la sausen småkoke i minst 5 minutter. Det er viktig at du rører underveis, sausen har nemlig lett for å svi seg. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
    Legg kjøttsaus, bechamelsaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med ost på toppen.
    Stek lasagnen i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til lasagneplatene er møre og osten er gyllen. For å unngå gris i ovnen, legg et ark med aluminiumsfolie under formen. La lasagnen hvile i et par minutter før servering.
    Skyll og tørk salaten og riv den i mindre biter. Del tomat i biter. Skrell og riv gulrot. Bland grønnsakene sammen i en salatbolle. Vend inn olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
    Server lasagne med salat.
    God middag!