Sichuan-kylling med pak choy og jasminris

Sichuan-kylling med pak choy og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Jasminris
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Strimlet kyllingfilet
350 g
Pak choy
1 stk
Koriander
1 bunt
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sweet chili-saus
1 beger
Chiliflak
¼ pakke
Lime
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
230 kcal
Fett:
10 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det som kjennetegner en Sichuan-saus er balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt. Smak gjerne til sausen med ingefær og sesamolje, om du har det!

Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell og finhakk hvitløk. Skrell og kutt gulrøtter i to på langs, og deretter i skiver på skrått. Skrell løk, og kutt den i båter. Skyll pak choy, og kutt den i fire gjennom stilken. Skyll og finhakk koriander.
Varm opp en stekepanne, og tilsett 2–3 ss olje. Brun kyllingfileten, og ha i hvitløk, gulrøtter og løk. La det surre i 2–3 minutter til løken er blank. Ha i pak choy, teriyakisaus og chilisaus. Kok opp og smak til med soyasaus, limesaft, chiliflakes (de er sterke) og grovkvernet sort pepper (se tips).
Server Sichuan-kylling toppet med koriander, og med jasminris ved siden av. 
God middag!