Tapaskjøttboller med ovnsbakte krydderpoteter med aioli og spinatchimichurri

Tapaskjøttboller med ovnsbakte krydderpoteter med aioli og spinatchimichurri

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Poteter
400 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Aioli
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Tapasdeig
350 g
(Egg, Melk)
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Sjalottløk
½ stk
Spinat
100 g
Lime
½–1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
½–1 dl
Sukker
½ ts
Hjertesalat
1 stk
Klasetomater
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chimichurri er en kald saus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika. Om du ikke vil lage chimichurri, kan du steke spinaten sammen med kjøttbollene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll poteter, og kutt hver potet i to. Legg potetene på et stekebrett eller i en stor ildfast form. Vend inn olje og litt salt. Stek potetene i omtrent 20 minutter, og vend inn potetkrydderet. Stek videre i omtrent 5 minutter til potetene er gylne og møre. Fordel potetene på en tallerken, og fordel aioli over. Du kan også servere aiolien ved siden av. 
Rull tapasdeigen til små kjøttboller. Stek dem i på alle sider i en middels varm stekepanne med olje. Det tar om 8–10 minutter til de er gjennomstekte. Kjøttet kan også stekes som kjøttdeig, og deles i mindre biter. Det går litt raskere. 
Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk. Skyll og tørk spinat og lime, og finriv limeskall (kun det grønne). Ha spinat og finhakket hvitløk og sjalottløk, limeskall, limesaft fra en ½ lime, chiliflakes (etter smak) og olivenolje over i en beholder. Kjør blandingen til en fin masse, gjerne litt grov. Smak til med limesaft, salt, pepper, ½ ts sukker og chiliflakes.
Kutt tomater i skiver, og ½ sjalottløk og paprika i tynne strimler. Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Bland sammen grønnsakene til en salat, eller server dem hver for seg på en tallerken. Fordel litt olivenolje over, og krydre med litt nykvernet pepper før servering. 
Server tapaskjøttboller med ovnsbakte krydderpoteter med aioli, salat og spinatchimichurri.
God middag!