Pulled turkey med rissoletpoteter og chilibéarnaise
Ny oppskrift
Under 25 min
4 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gresk kryddermiks
1 pose
Salt
ts
Ruccola
1 pakke
Salt
ts
Chilibéarnaise
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du rester av grønnsaker, bruk dem gjerne i salaten. Prøv for eksempel å kutte gulrøtter i tynne skiver med en mandolin eller ostehøvel og legg dem i isvann. Etter 5-10 minutter er de deilige og sprø. Potetene kan også stekes i panne, hvis du synes det er enklere.
Sett ovnen på 210 grader.
Legg rissoletpotetene i en ildfast form. Bland inn olje, krydderblanding, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene i omtrent 20 minutter.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med pulled turkey i vannet og la den koke i 10–15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt!
Ha kalkunen og stekekraften forsiktig i en ildfast form. Ta en gaffel i hver hånd og riv kalkunen i strimler. Sett den strimlede kalkunen i ovnen i 10–12 minutter. Smak eventuelt til med litt salt og pepper
Vask og tørk rucculaen og ha den i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Server pulled turkey med rissoletpoteter, chilibéarnaise og ruccula.
God middag!