Kylling korma med spinat, blomkål, krydderris og nan
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- vann
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½–1 stk
Kormapaste
1 glass
Seterrømme
½–1 pakke
Blomkål
½–1 stk
Spinat
100 g
Vann
1 dl
Raita
150 g
Nanbrød
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes med risen eller serveres ved siden av. Retten smaker nydelig om du topper den med hakkede mandler og rosiner.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i vannet.
Skjær kyllingen i biter, og behold fettet på. Det gir god smak til sausen. Ha kyllingen i en brødpose sammen med ønsket mengde av garam masala-krydderet, og bland godt. La kyllingen marinere i minst i 5 minutter.
Skrell og finhakk rødløken. Kutt blomkålen i små buketter, og skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, ha i litt smør, og stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og la alt surre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett halvparten av kormapasten, seterrømmen og 1 dl vann, og la koke i omtrent 10 minutter. Smak eventuelt til med mer av kormapasten. Ha blomkålen i gryta når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden, og vend inn spinaten rett før servering (se tips).
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem forsiktig i ovnen i 2–3 minutter.
Del sitronen i båter og server dem ved siden av retten, sammen med nanbrødene og raitaen.
God middag!