Laks og kokte poteter med brokkoli, urtesaus og Grana Padano
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Brokkoli
½–1 stk
Laksefilet
325 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Urtesaus
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes i lettsaltet vann 3–5 minutter. For perfekt laks, kan du sette inn et steketermometer i den tykkeste delen på fileten. Fisken er ferdig når termometeret viser 50 grader. La fisken hvile et par minutter før den serveres, da blir den helt perfekt!
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre, i omtrent 20–25 minutter. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skrell gulrøtter og sellerirot. Kutt grønnsakene i jevnstore biter eller skiver. Kutt brokkoli i buketter, skrell og del stilken i skiver. Kok gulrøtter og sellerirot i 3–4 minutter, ha så i brokkolien, og kok den i 3–4 minutter. Hell av vannet, og ha på litt smør. Dekk med lokk.
Skyll og tørk fisken, og krydre med salt og pepper. Forvarm en stekepanne til medium varme, og ha i olje. Legg i fiskestykkene, og stek dem i 3–4 minutter på hver side. Ha også i ½ hvitløk delt i to. Ha i en spiseskje smør mot slutten, som du øser over fisken.
Hell sausen i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Riv inn Grana Padano. Hold sausen varm frem til servering. Juster sausen med litt vann, om den skulle bli for tykk.
Skyll persillen i vann, rist av vannet og grovhakk den. Strø persillen over fisken ved servering.
Server bakt laks med kokte poteter, grønnsaker, Grana Padano og urtesaus.
God middag!