Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Isbergsalat
½ stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Gul paprika
½ stk
Granateple
½–1 stk
Sweet chili-saus
1 beger
Fullkornstortillaer
½–1 pakke
Laksefilet
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem et skjærebrett, en kniv, en skje og en bolle. Ta på et forkle før du starter. Granateplet inneholder mye farge som lett kan sette seg fast på klærne om du søler. Kutt av topp og bunn på granateplet, og del det i to og hold det over en skål med frøene ned. Slå forsiktig på skallet med en skje - de røde perlene vil dette ut og ned i skålen. Nam, ta en smak da vel!
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft, eller du bruk microbølgeovn om du har det.
Skyll grønnsakene og kutt salat, agurk og paprika i strimler. Skrell gulrøttene og riv dem på den grove delen av rivjernet.
Ta på et forkle, granateplet inneholder mye farge som lett setter seg på klærne. Kutt av topp og bunn på granateplet og del det i to. Hold frukten over en skål og slå den lett med en skje. De røde kjernene vil dette ut. (Blir det mye granateple igjen, sett det kaldt og spis det som snaks). For å slippe at det spruter, kan du gjøre dette inni en brødpose.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Kutt fisken i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og stek fisken gyllen på alle sider, i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Varm tortilla i ovn eller i microbølgeovn, i 2–3 minutter.
Ha alle grønnsakene og laksen i hver sin skål. Sett grønnsaker, laks, sweet chilisaus og tortilla på bordet så alle kan lage seg sin favorittwrap.
Omtal maten som det det er. For eksempel er det smart å omtale fisk ved navn. Barn som liker laks trenger ikke å være så glad i torsk og omvendt. Gjør det samme med kjøtt, ikke si at du skal spise kjøtt til middag - si heller kjøttkaker, pølser, biff, kylling eller koteletter.
Granateple er en frukt som dyrkes i landene rundt Middelhavet, Afrika og Sør-Amerika, og den vokser på trær. Frukten er hard, har en rustrød farge og skal visst nok inneholde seks rom. Rommene er fylt med røde små kjerner som nesten ser ut som perler. Det er disse perlene vi spiser. Ta en smak! Hva smaker det? Granateple inneholder noe som heter antioksidanter, disse hjelper kroppen din å jage bort bakterier som den ikke trenger.
God middag!