Ytrefilet av okse med asiatisk byggkornssalat
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- kjøttbuljongterning
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje eller smør
- soyasaus
- vann
Byggkorn
125 g
Vann
3 dl
Litt salt
Rødløk
½ stk
Nepe
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Spinat
50 g
Soyasaus
3 ss
Limesaft- og skall
1 ss
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje eller smør
2 ss
Vann
3 dl
Kjøttbuljongterning
½ stk
Sweet chili-saus
1 beger
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttet kan også helstekes. Brun det av i en stekepanne, sett i et steketermometer og sett det inn i stekeovnen ved 180 grader. Ta ut kjøttet når det har nådd 54 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 10 minutter. Det vil da være rundt 55–60 grader. Byggkorn har et naturlig høyt innhold av kostfiber, som blant annet gir god metthetsfølelse. I tillegg er det rikt på antioksidanter, vitaminer og mineraler. God middag!
Ta ut kjøttet fra kjøleskapet og la det temperere seg, helst i minst 30 minutter.
Kok byggkorn etter anvisning på pakken.
Finhakk rødløk, skrell og riv nepen og del cherrytomater i to. Skyll spinaten og tørk den på papir eller i en salatslynge.
Visp sammen fish sauce eller soyasaus, finrevet limeskall, limesaft, olivenolje, salt og pepper. Vend grønnsaker og dressing inn i de ferdigkokte byggkornene.
Tørk av kjøttet og del det i 3 cm tykke skiver (se tips). Krydre skivene med salt og pepper. Forvarm en stekepanne og stek kjøttet i smør og olje i 1–2 minutter på hver side. Bruk sterk varme slik at ikke kjøttet koker. Legg kjøttet over på en tallerken og la det hvile mens du lager saus.
I den samme stekepannen som du stekte kjøttet i, tilsett vann, buljong og sweet chilisaus. Kok opp og smak til med salt, pepper og eventuelt litt soyasaus.
Server ytrefilet av okse med asiatisk byggkornsalat og sweet chili-sjysaus.
Middagsrester? Ta vare på restene i en matboks og ta dem med deg til lunsj dagen etter.
God middag!