Ytrefilet av okse med asiatisk byggkornssalat

Ytrefilet av okse med asiatisk byggkornssalat

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • kjøttbuljongterning
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje eller smør
    • soyasaus
    • vann
    Byggkorn
    125 g
    Vann
    3 dl
    Litt salt
    Rødløk
    ½ stk
    Nepe
    1 stk
    Cherrytomater
    1 pakke
    Spinat
    50 g
    Soyasaus
    3 ss
    Limesaft- og skall
    1 ss
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Salt
    Solsikke-/rapsolje eller smør
    2 ss
    Vann
    3 dl
    Kjøttbuljongterning
    ½ stk
    Sweet chili-saus
    1 beger
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kjøttet kan også helstekes. Brun det av i en stekepanne, sett i et steketermometer og sett det inn i stekeovnen ved 180 grader. Ta ut kjøttet når det har nådd 54 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 10 minutter. Det vil da være rundt 55–60 grader. Byggkorn har et naturlig høyt innhold av kostfiber, som blant annet gir god metthetsfølelse. I tillegg er det rikt på antioksidanter, vitaminer og mineraler. God middag!

    Ta ut kjøttet fra kjøleskapet og la det temperere seg, helst i minst 30 minutter.
    Kok byggkorn etter anvisning på pakken.
    Finhakk rødløk, skrell og riv nepen og del cherrytomater i to. Skyll spinaten og tørk den på papir eller i en salatslynge.
    Visp sammen fish sauce eller soyasaus, finrevet limeskall, limesaft, olivenolje, salt og pepper. Vend grønnsaker og dressing inn i de ferdigkokte byggkornene.
    Tørk av kjøttet og del det i 3 cm tykke skiver (se tips). Krydre skivene med salt og pepper. Forvarm en stekepanne og stek kjøttet i smør og olje i 1–2 minutter på hver side. Bruk sterk varme slik at ikke kjøttet koker. Legg kjøttet over på en tallerken og la det hvile mens du lager saus.
    I den samme stekepannen som du stekte kjøttet i, tilsett vann, buljong og sweet chilisaus. Kok opp og smak til med salt, pepper og eventuelt litt soyasaus.
    Server ytrefilet av okse med asiatisk byggkornsalat og sweet chili-sjysaus.
    Middagsrester? Ta vare på restene i en matboks og ta dem med deg til lunsj dagen etter.
    God middag!