Kyllingquesadilla med guacamole

Kyllingquesadilla med guacamole

Ny oppskrift
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Prinsessefilet av kylling
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Grønn paprika
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Three spice
½ pakke
Vann
1 dl
Litt salt
Tortillalefser
½ pakke
Revet gouda
½–1 pakke
Smør
2 ss
Guacamole
1 pakke
Hvitløk
1 fedd
Rød chili
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Salt
Lime i båter
½ stk
Restaurantsalat
75 g
Tomatsalsa
85 g
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan også lages i stekeovn. Strø over litt ost og gratiner quesadillaene ferdig i ovnen. Retten kan også serveres mer som en kyllingtaco, og det vil gjøre middagen noe raskere å tilberede.

Varm opp stekeovnen til 160 grader varmluft.
Del kyllingbitene i to. Kutt rødløk og paprika i strimler. Finhakk hvitløk. Stek kyllingen i en forvarmet stekepanne med olje. Tilsett løk, paprika og hvitløk, og la det steke med. Ha på tacokrydder og vann, og kok inn. Smak til med litt salt.
Legg lefsene utover kjøkkenbenken og fordel kylling- og løkblandingen på den ene halvdelen av lefsene. Topp med revet ost. Brett igjen tortillalefsene (se tips).
Stek to og to halve quesadillas i en stekepanne med litt olje og smør. Stek dem gylne på hver side og snu over. Legg quesadillaene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Når alle queasadillaene er klare, sett brettet inn i stekeovnen og hold dem varme. Om resten av maten er klar, behøver de ikke å settes i ovnen.
Ha guacamolebasen over i en skål. Finhakk hvitløk, chili og koriander, og vend det inn i basen. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Del lime i båter. Ha salaten i over i en salatskål. Sett frem salsa og rømmekolle.
Server kyllingquesadilla med hjemmelaget guacamole, salat, limebåter, rømmekolle og salsa.
God middag!