Fiskeboller i hvit saus med sprøstekt bacon og ovnsbakte grønnsaker

Fiskeboller i hvit saus med sprøstekt bacon og ovnsbakte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Gul løk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Blomkål
1 stk
Karri
½–1 pakke
Fiskeboller i hvit saus
800 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Bacon i skiver
150 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok opp en stor kjele med vann, ha posen med fiskeboller i kjelen og la det småkoke i 15 minutter. Klipp opp posen, og ha fiskebollene over på et serveringsfat. Vend baconfettet fra stekepannen inn i den hvite sausen for ekstra god smak.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann, og skru ned til middels høy varme. La potetene trekke seg møre, i omtrent 20–25 minutter.
Skrell løk og gulrøtter. Kutt løken i skiver og gulrøttene i staver. Kutt blomkål i små buketter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn 2 ss olje, karri, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak grønnsakene til de er møre, det tar 15–20 minutter. Vend om på grønnsakene underveis i steketiden.
Ha fiskebollene og den hvite sausen i en kjele, og gi det hele et oppkok. Skru ned varmen, og la fiskebollene trekke seg ferdige i 10 minutter. Rør om underveis, så det ikke svir seg. 
Kutt baconet i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss olje. Stek baconet til det er sprøtt. 
Server fiskeboller i hvit saus med sprøstekt bacon, ovnsbakte grønnsaker og poteter.
God middag!