Middelhavsinspirert gryte med rotgrønnsaker og bulgur
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
Gulrøtter
200 g
Grønn paprika
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Urtemiks
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene i ovnen ved 220 grader i 15 minutter. Server grønnsakene og kjøttsausen hver for seg.
Kok bulguren som anvist på pakken, men ha buljong i kokevannet.
Skrell løk, hvitløk, sellerirot og gulrøtter. Finhakk løken og hvitløken, kutt selleriroten, gulrøttene og paprikaen i store terninger. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss olje. Stek alle grønnsakene i 5–8 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 2 ss olje. Stek kjøttdeigen, og tilsett urtemiksen og potetkrydderet. Ha kjøttet over i kjelen med grønnsakene. Tilsett de moste tomatene, og kok det hele i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Server middelhavsinspirert gryte med rotgrønnsaker og bulgur.
God middag!