Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Spagetti
200 g
Salt
ts
Sukkererter
1/2 pakke
Bacon
150 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Egg
1 stk
Lett crème fraîche
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta litt av kokevannet fra pastaen over i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og crème fraîche sammen med pasta. Er det for varmt kan eggene klumpe seg, og retten kan fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.
Sett på en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Den skal kokes al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–9 minutter.
Varm opp en stekepanne og stek baconet sprøtt i litt olje.
Snitt sukkererter i tynne strimler på langs.
Når pastaen er ferdig kokt, sil av den i et dørslag og ha den tilbake i kjelen. Ha i sukkererter og litt olivenolje.
Pisk egg og crème fraîche sammen i en bolle og vend inn ønsket mengde spagetti. Bland inn baconet.
Server umiddelbart med sort pepper, revet parmesan og eventuelt litt olivenolje.
God middag!