Timian- og hvitløksmarinerte kyllingvinger med spanske poteter, eple- og kålsalat

Timian- og hvitløksmarinerte kyllingvinger med spanske poteter, eple- og kålsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aioli
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Tomatsalsa
85 g
Overvinger av kylling med timian og hvitløk
480 g
Strimlet kålsalat
120 g
Eple
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek potetene sammen med litt grovhakket chili for mer autentiske poteter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell hvitløk, og del den i to. Knus hvitløken med den flate siden av kniven. Del potetene i to på langs, og fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Sett stekebrettet inn i ovnen, og stek potetene i 25–30 minutter.
Fordel kyllingen på et eget stekebrett med bakepapir. Sett stekebrettet inn i ovnen, og stek kyllingvingene i 15 minutter. Sett gjerne på grillfunksjonenen i ovnen de siste minuttene, for gjøre skinnet sprøtt. 
Kutt eplet i tynne strimler og bland dem sammen med kålsalaten i en serveringsskål. Vend inn 1 ss eddik og 1 ss olivenolje.
Topp potetene med aiolien og salsaen.
Server timian- og hvitløksmarinerte kyllingvinger med spanske poteter, eple- og kålsalat. 
God middag!