Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Spagetti
150-200 g
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Løk
½ stk
Grønne erter
125 g
Egg
1 stk
Kremfløte
½ pakke
Parmesan
½ pakke
Isbergsalat
½ stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Parmesan
½ pakke
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du få dekke på et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Spør en voksen om du kan få tenne lys. Finn en mugge og fyll den med kaldt vann og noen sitronskiver.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter.
Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet til det er sprøtt. Tilsett løkskivene og la dem steke med til de er litt gylne. Tilsett ertene mot slutten av steketiden.
Kutt salaten i strimler, agurk og tomat i terninger. Bland sammen grønnsakene eller server dem hver for seg.
Når pastaen er ferdig kokt, sil av den i et dørslag og ha den tilbake i kjelen.
Pisk egg, fløte og revet parmesan sammen i en bolle og vend inn ønsket mengde pasta. Bland inn bacon, løk og erter.
Server pasta carbonara med sort pepper, revet parmesan, eventuelt litt olivenolje og salat.
God middag!